пʼятницю, 5 вересня 2008 р.

Яхти та team building


Два тижні тому ми цілою командою агентства вибрались на «побудову команди» на Київське море: підкорювати спортивні яхти. Я з дитинства люблю спорт, проте більше тяжію до одиночних видів: боротьба, біг, бадмінтон, тому не знаю, чи відчуття командного духу на спортивній яхті подібні, скажімо, до гри у команді у футбол.

Проте до чого воно точно подібне, то це до складного PR-проекту в умовах браку часу. В яхтингу немає дрібниць. Кожен член команди має чітко закріплені за ним/нею зони відповідальності. Через «незабитий» бакштаг щогла може зламатися під вітром, як тростинка. Не «потравиш» вчасно грот – і яхту «покладе» на воду. Але найяскравіше відчуття – це коли вся команда працює як один організм. Капітан віддає команду – і кожен виконує своє завдання без додаткових брифінгів та питань. Що найцікавіше – капітаном в команді може бути кожен, що ми й спробували протягом цього дня. Адже і в наших щоденних проектах буває, що проектом керує менеджер або координатор, залучаючи ресурси від асистентів до директорів та закордонних консультантів. На яхті, так само як і в бізнесі, важливо приймати рішення швидко та оголошувати його голосно – і було дуже цікаво спостерігати, як колеги під кінець дня ганяли по яхті старших товаришів.

І, нарешті, яхта дуже швидко показує характер та темперамент людини. Я з задоволенням замінив би декілька вступних співбесід із потенційним кандидатом на кілька годин на одній яхті – адже навіть на невеличкому вітрі можна змоделювати кризові ситуації, які в житті агентства можуть ставатися рідко.

Вже троє з нашої команди записалися на наступні вихідні на заняття на воді.

А як ви будуєте команду?

7 коммент.:

Oksana Hoshva at 5 вересня 2008 р. о 16:43 сказав...

Які ж ви молодці! Просто супер!
Ми вже місяці два збриаємося на корпоративний виїзд та все ніяк)) але не відмоляємо собі в маленьких радощах в офісі)) про прибирання офісу як інструмент тім-білдінгу я писала тут - http://profeo.com.ua/gallery/category/100000066/poryadok-komanda.html ))
збираємося на арт-терапію ))- http://www.azur.com.ua/events/news/15986,
а ось через годинку в нас розпочинається вечірка Back to school, присвячена початку нового навчального року)) (буде лінійка, перший урок, шкільні фотоальбоми)) тощо)) звіт про захід запостим на нашому корпоративному блозі, що вже зовсім скоро повинен з'явитися))

Oksana Hoshva at 5 вересня 2008 р. о 16:45 сказав...

маленьке уточнення -це Оксана Гошва (а не Катя)) в нас міфічна історія)) з логінами)) виправляємо))

Oksana Hoshva at 5 вересня 2008 р. о 18:23 сказав...

проблему вирішено:)

Володимир Дегтярьов at 8 вересня 2008 р. о 12:27 сказав...

Оксано, чекаємо на блог з нетерпінням ))

Юрий Аксенов at 10 вересня 2008 р. о 16:49 сказав...

Володимире, а чого фотка така маленька? :)))

Володимир Дегтярьов at 10 вересня 2008 р. о 19:13 сказав...

Юріє, це ж поважний корпоративний блог, а не приватний фото-журнал )))

Юрий Аксенов at 10 вересня 2008 р. о 22:40 сказав...

Володимире, а хіба поважному блоґові завадить краса?:)