пʼятницю, 24 жовтня 2008 р.

Blogcamp CEE 2008: враження


Мабуть, кожен, пов'язаний з Уанетом та блогами, знає, що на минулих вихідних пройшов BlogcampCEE 2008 - вже друга "неконференція", присвячена блогам, соціальним мережам, Інтернет-проектам та веб2.0-сервісам.

Організатори цього року "виклались" ще більше, ніж минулого - блогкемп тривав 3 дні, учасників було більше, програма - більш насичена: додалися конкурс Best Ukrainian Blog Awards та день інвестора. До речі, блог Nords PR пройшов до фіналу конкурсу блогів в категорії "Професійний блог") Дякуємо всім, хто проголосував за нас, і щиро вітаємо переможця в цій категорії - Романа Хіміча, консультанта у галузі мобільних технологій.

Особливість Блогкемпу - це повністю User-Generated програма. Ажіотаж серед доповідачів був такий, що в перший день вже через пів-години після початку реєстрації я вже не зміг знайти вільного слоту для презентації. Тож презентація про найкращі піар-кампанії в блогах чекатиме наступної нагоди )). Процитую організаторів: "Блоґкемп зібрав 821 учасника з України, Азербайджану, Білорусії, Грузії, Казахстану, Латвії, Литви, Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, США, Росії, Узбекистану, Естонії. За 3 дні відбулося 87 блоґкемпівських сесій, а також 3 сесії и 10 презентацій стартапів в рамках Дня Інвестора. В сумі - 100."

В програмі було багато цікавих доповідей. Мені чи не найбільше сподобався виступ Ігоря Шастітко, "Євангеліста" Microsoft - експерта з ІТ-інфраструктури, який розповідав про можливості Live Writer/Live Toolbar та Microsoft PopFly для блогерів і потім в кулуарах - про онлайн-офіс office.live.com для особистого користування та для малого бізнесу. Дещо ми вже застосували в своїй щоденній комунікації, над деякими процесами серйозно задумалися.

А ще я задумався над використанням такого формату для PR-фахівців - наскільки готові, на вашу думку, українські піарщики спілкуватись та ділитись досвідом?

3 коммент.:

Анонім сказав...

Думаю готовы, но нет движущей силы, которая бы запустила процесс. Обычно это общественная организация. Но у нас нет такой. Семинары за $ххх совсем не в счёт.

Володимир Дегтярьов at 24 жовтня 2008 р. о 15:05 сказав...

Женя, ждите, скоро будет и сила, и движение, и процесс ))

Анонім сказав...

Та кагбы уже 5 лет ждал, подожу ещё немножко =)