пʼятницю, 29 серпня 2008 р.

Kyiv Minicamp - кому це потрібно?


Завтра, 30 серпня, відбудеться черговий Київський Мінікемп. Це буде вже сьома зустріч інтернет-підприємців, блогерів, піарників – всіх тих, хто цікавиться новітніми медіа. Але перед тим, як розпочати нове півріччя мінікемпів, хотілося б підбити підсумки того, що вже зроблено, а саме – відповісти на питання, яка користь від мінікемпів? Це просто зайвий привід зустрітися з товаришами по службі? Або щось типу безкоштовних майтер-класів? Чи, можливо, значення мінікемпів більш глобальне – підвищити рівень обізнаності суспільства та якісно змінити уявлення про бізнес в епоху Web 2.0?

Особисто я схиляюся до останнього. Наприклад, до липневого мінікемпу я не слухала подкасти. Сьогодні вони є обов’язковими на моєму МР3.

А що нового привнесли в ваше життя мінікемп зустрічі? Як ви оцінюєте їх сьогодні і яким бачите їхнє майбутнє? Чекаю ваших відповідей.

А тих, хто ще не був на мінікемпах, я запрошую на завтрашню зустріч, яка відбудеться о 12.00 в G-Club, що на вул. Боженка, 86-Д. Темою для обговорення цього разу стане онлайн відео. Детальніше про зустріч на http://minicamps.org.ua/


Фото: www.broadcasting.com.ua

4 коммент.:

Unknown at 29 серпня 2008 р. о 12:43 сказав...

Вільний формат конференцій Баркемп (Barcamp -- див. http://uk.wikipedia.org/wiki/BarCamp або http://en.wikipedia.org/wiki/BarCamp) накладає мінімум обмежень на те, що можна побачити на заходах (конференціях, зустрічах тощо), які організовані в такий спосіб.

Київські Мінікемпи -- це зустрічі саме в такому стилі: кожна зустріч має свою тему, але організатори не обмежують присутніх, а "невидимою рукою" спрямовують дискусію у запланований бік, намагаючись висвітлити тему зі усіх сторін.

Напевно, саме завдяки такій відкритості Мінікемпи є для мене одразу кількома речами: стрічкою новин у галузі новітніх медіа, "клубом" Інтернет-підприємців, місцем зустрічі IT-спеціалістів. Також тепер тут можна зустріти інвесторів, що раді були б знайти команду для втілення амбіційних проектів, а ще з якогось моменту до Мінікемпів помічено увагу зі сторони піарників :-)

Чим Мінікемп є сьогодні і куди рухається? Це залежить від учасників, ажде це "community driven event". Наприклад, серед учасників є веб-програмісти і за їх ініціативою пройде спеціалізований Друпалкемп, тема якого буде цікава тим, хто займається веб-розробками. Можна ще наводити приклади таких відгалужень, а ще більше іх буде з'являтися разом із розширенням і еволюцією нашої київської тусовки онлайн спеціалістів та онлайн ентузіастів!

Анонім сказав...

За счёт разрастания миникемп-тусовки - с увеличением количества участников-профессионалов, а также осведомлённости о мероприятии, может получится закономерный качественный скачёк.
В этом случае, выступать на конференции будет почётно и престижно, многие проэкты будут рваться именно на наше мероприятие, а крупные бренды будут внимательно за всем наблюдать. Ведь уже в этом положении миникем сможет отражать последние тендеции рынка "новых медиа", диктовать тренды. Думаю, эти перспективы не за горами ;-)

Володимир Дегтярьов at 29 серпня 2008 р. о 16:18 сказав...

Дійсно, Оксано, майбутнє - за нішевими тематичними зустрічами.
Я із великим задоволенням спостерігаю і за можливістю беру участь в щомісячних зустрічах випускників CIPR, IT-тусовці на "Сіновалі", Данило Ваховський ось-ось організує зустріч піарників в новому форматі (див. на Profeo.com.ua), PRweb, здається, переходить до регулярних зустрічей, от і мінікемпи "крадуть" одну суботу на місяць.
Де б знайти ще кілька днів в місяці для відпочинку? )))

Unknown at 29 серпня 2008 р. о 17:22 сказав...

Навіщо той відпочинок, коли навколо стільки цікавих подій відбувається :)